top of page
תמונת הסופר/תNeta Kalush

קצת חדשות טובות (באירופה..)

מרגיש שבימים כאלו אין עוד מקום לחדשות רעות ובלי קשר אני תמיד משתדלת להנגיש את החשיפה על תעשיית האופנה המהירה בצורה שאינה מדכאת אלא מלמדת.

בכתבה המעולה של Shani Ashkenazi היא חושפת אותנו לקצת אופטימיות על תעשיית האופנה המהירה המזהמת, ועל הרגולציה באירופה שמתחילה להדק את הפיקוח על ייצור אופנה לא איכותית, מזהמת ולעיתים חד פעמית.

ואני, שמאמינה שהשינוי כן יכול להגיע מהצרכן הקטן, בוחרת לתת לה חיזוק בנושא צרכנות ולהסביר מה אנחנו יכולים לעשות בשביל לגרום לשינוי.


"ממשלת צרפת הודיעה כי תעודד את אזרחיה להעדיף תיקון בגדים ונעליים במקום להשליכם לפח ולרכוש חדשים, ובאוקטובר תחל ליישם תוכנית בונוסים שתעניק לציבור הנחה של 7 יורו לתיקון נעליים ו־25-10 יורו לתיקון בגד"

אני כל כך בעד! בתור מעצבת וזאת שמתקנת לכל החברים שלי את הבגדים,

אני רואה תיקון כדבר מאוד יפה! יש לזה את היופי שלו, זה נותן עומק לבגד ממש כמו עוד דיטייל חדש בבגד.

(אני קוראת לזה "האסתטיקה של תיקונים")

ללכת עם בגד מתוקן זה סטייטמנט! זה משדר ערך וכבוד לבגד,

וזה בדיוק קיימות וצרכנות אופנה נבונה.

אנחנו רק צריכים לשנות את הגישה שלנו לגבי תיקון ומחדוש בגד.

מתי זה קורה ואיך?

זה קורה כשאנחנו צורכים בגדים איכותיים וטובים כאלו שאנחנו ממש אוהבים ולא יכולים לדמיין אותנו בלעדיהם, כי הרי לתקן בגד לא איכותי שעלה 5 יורו לא עושה הגיון נכון? אבל ברגע שאנחנו צורכים מעט בגדים ושהבגדים הם איכותיים, כל ההתייחסות שלנו לבגד, לאופנה ולחומר משתנה.

זה נקרא אופנה איטית.


"בהולנד החלה החודש הממשלה להדק את הפיקוח על תעשיית האופנה המזהמת, ומ־1 ביולי חברות האופנה נדרשות לאסוף ולמחזר פסולת בגדים. הממשלה מאמינה שהמהלך הזה יספק תמריץ פיננסי לייצור בגדים איכותיים יותר שיחזיקו מעמד זמן רב יותר וכן לייצר בגדים הניתנים למיחזור – משימה כמעט בלתי אפשרית בתעשיית האופנה כיום, הממחזרת כ־1% מהבגדים לכל היותר."

מתי זה קורה ואיך?

אומנם אנחנו עושד רחוקים מאוד ממחזור בגדים, אבל זה יכול לקרות רק כאשר אנחנו קונים בגד שהוא עשוי 100% מאותו החומר.

למעשה אין שום אפשרות למחזר בגד העשוי משילוב של כמה חומרים, למשל 50% כותנה 50% פוליאסטר. לכן תמיד אמליץ לקנות בגד שהוא 100% מאותו החומר - גם הוא סינטטי, רק ככה יהיה סיכוי ואפילו קטן למחזר את הכמויות המטורפות של הבגדים שאינם בשימוש.

ברור שעל מנת שזה יקרה תעשיית האופנה תהיה חייבת להתחיל לייצר בגדים העשוים 100% מאותו החומר, וכמובן שיש לה לא מעט אינטרסים לייצר בגדים המשלבים כמה חומרים בתוך הבד מהם הן עשויים.. אבל עד אז אנחנו כצרכני אופנה יכולים להתעקש לקנות בגדים העשויים 100% מאותו החומר ולא משילובים.

*חשוב לי לציין שמחזור הוא לא הפתרון לשום בעיה הקשורה למשבר האקלים ולכמויות הזבל המתערמות על הכדור- אלא צרכנות נכונה, נבונה, איטית, מקומית ומצומצמת.

בתקווה לעוד חדשות טובות גם אצלנו.

נטע


26 צפיות0 תגובות

Commentaires


bottom of page